Agenda

Terug naar Overzicht
Lavinia2_Robin de Puy © Sony Music Entertainment.jpg

Lavinia Meijer - Philip Glass - UITVERKOCHT (plaatsing wachtlijst is mogelijk)

Entree: 15,00 | Datum: 20/01/2018 | 20:30 - 22:00 uur

Plaatsing wachtlijst is mogelijk. Neem contact op via info@cczuidhorn.nl of bel 0594) 507088. 

 

De wereldberoemde Nederlandse harpiste Lavinia Meijer komt naar Zuidhorn! Lavinia Meijer kan zeker tot één van de beste harpistes ter wereld worden gerekend. Er zijn haar al vele prijzen en onderscheidingen toegekend.

Wij adviseren u vroegtijdig te reserveren.

THE GLASS EFFECT

De invloed van de Amerikaanse componist Philip Glass op de jongere generatie componisten is de laatste decennia alleen maar gegroeid. Van filmmuziek tot grote opera’s en symfonieën, Philip Glass is niet meer weg te denken uit de moderne muziekwereld. Hij heeft een heel groot publiek voor zich weten te winnen en componisten als Bryce Dessner, Nico Muhly en Ellis-Ludwig-Leone beïnvloed. Lavinia Meijer werkte de afgelopen jaren nauw met hem samen en brengt met dit programma een ode aan deze iconische componist. Ze dook in een nieuw project, ditmaal zijn Etudes die hij in een tijdspan van meer dan 20 jaar componeerde. Hiermee laat ze zien hoe zijn muziek zich heeft ontwikkeld en hoe de bouwstenen van zijn composities zijn uitgekozen.

Biografie Lavinia Meijer

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

De entree bij onze voorstellingen is inclusief één kop koffie, thee of fris voor de voorstelling. Losse kaartverkoop in het CCZ bij de bibliotheek tijdens de vaste openingstijden én op de dag zelf. Reserveren: info@cczuidhorn.nl.